Проф. Николай Овчаров прави археологически открития в австралийската джунгла. Това съобщи

...
Проф. Николай Овчаров прави археологически открития в австралийската джунгла. Това съобщи
Коментари Харесай

Проф. Николай Овчаров прави археологически открития в австралийската джунгла

Проф. Николай Овчаров прави археологически открития в австралийската джунгла. Това заяви на Българска телеграфна агенция ученият, който към този момент седмица продължава подготвяно от години странствуване в Австралия и Нова Зеландия.

В момента ученият е на южния бряг на Австралия, където чака излизането на пингвините.

" Буквално прелитаме над най-малкия континент – от Сидни към Мелбърн на юг, а след това на север – към Кернс. Да напомня, че на север тук значи към тропическите ширини, към екватора. Така се озоваваме в джунглата край Кернс, единствено на  800 км от Нова Гвинея. И ненадейно измежду гъстите лиани, спускащи си от палми и евкалиптови дървета, групирам останките на боен аероплан от Втората международна война. Точно като в американските филми за кървавите битки с японците по тихоокеанските острови. И в действителност това е C 23 Douglas, който е летял тук през 1942 година по време на яростните бомбардировки от японците на австралийския град Дарвин, наименуван втори Пърл Харбър. Наистина гледката на авариралия измежду джунглата аероплан е неповторима. Но се оказва, че това не е тъкмо по този начин. Всъщност пред мен е фамозният " Джеронимо ", споделя проф. Овчаров.

По думите му този деец от войната взема през 1984 година присъединяване в хитовата лента  " Небесни пирати "  и е " катастрофиран " край Великия бариерен риф по крайбрежието на Австралия. " Но без подозрение гледката е велика и припомня за ужасите на тихоокеанската война. А моят път продължава – първо към Улуру, или Червената канара, най-голямото светилище на туземците в Австралия, а след това - при маорите в Нова Зеландия “, добавя Овчаров.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР